В Угорщину прийшла повінь. Рівень води у Будапешті сягнув історичного максимума

Субота, 8 червня 2013, 18:28

Рівень повеневих вод на будапештській ділянці Дунаю продовжує підвищуватись, сягнувши історичного максимуму - 861 см.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на Генеральну дирекція водогосподарства міністерства внутрішніх справ Угорщини.

"Станом на 14 годину рівень води у Дунаї в Будапешті перевищив найвищі досі показники, зафіксовані у 2006 році. На цей час рівень води в угорській столиці становить 861 см.", - зазначили в угорському МВС.

За інформацією Комісії із захисту угорської столиці від катастроф, за останні 12 годин рівень води у Дунаї в районі Будапешта підвищився на 25 см і у понеділок може сягнути 895 см.

Наразі у Будапешті діє стан надзвичайної ситуації, здійснюються безперецеденті заходи захисного характеру. В них бере участь понад 8 тисяч людей, з них 1600 добровольців. Роботи зі спорудження загороджувальних споруд ведуться впродовж майже 700 кілометрів.

 фото - ru.euronews.com
 фото - vesti.ru
  фото - vesti.ru
  фото - vesti.ru

У найбільш загрозливих місцях та вздовж набережних припинено рух автотранспорту, відключено електропостачання. З імовірних зон затоплення евакуйовано близько 2 тисяч людей.

  фото - vesti.ru

Жителів угорського села Дьоруйфолу евакуювали через можливість затоплення території - в новозбудованому захисній споруді на Дунаї з'явилися тріщини. Про це 8 червня повідомила Всевенгерская дирекція із захисту від катастроф.

"У процесі евакуації село Дьоруйфолу покинули 225 жителів, з них 34 - на автобусах відомства із захисту від катастроф", - повідомили в дирекції.

У ніч на суботу 30 людей були евакуйовані з села Нодьмарош, частина якого затопило. За даними відомства, через загрозу повені із зон ймовірного затоплення переселені у безпечне місце всього більше тисячі людей, здебільшого, в Пештській області.

Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що евакуація може загрожувати майже 55 тисячам жителів Будапешта. В основному вона торкнеться район Обуда, пише "РІА "Новости". За даними місцевих ЗМІ, повінь не загрожує готелям міста, проте влада евакуювала постояльців двох готелів на острові Маргарет.

  фото - ru.euronews.com

Повені, викликані проливними дощами, почалися минулого тижня в Чехії. Їх жертвами стали щонайменше 15 людей по всій Європі. Майже на всій території Чехії було введено надзвичайний стан.

У Німеччині найбільше постраждали регіони Баварія, Саксонія, Баден-Вюртемберг і Тюрінгія.

На заході Австрії утруднено залізничне і автомобільне сполучення, сотні жителів евакуйовані, тисячі людей беруть участь у ліквідації наслідків повені.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування