Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Курченко про купівлю "Металіста": Стадіон - дуже невигідний бізнес

Понеділок, 1 липня 2013, 09:55

Новий власник стадіону "Металіст" Сергій Курченко заявив, що такий бізнес як стадіон не окупається і працює в мінус.

Про це він заявив в інтерв'ю "Forbes".

"Думаю, це пов'язано з тим, що стадіон - дуже невигідний бізнес. Це в принципі - не бізнес, стадіон не окупається і працює в мінус", - сказав він, коментуючи відсутність потенційних конкурентів.

"І варіантів, щоб хтось коли-небудь його купив, крім власника клубу "Металіст", немає взагалі. Тому, я думаю, міська рада дуже задоволена, що я купив у Ярославського клуб, і тим, що тепер купую у міста стадіон", - додав Курченко.

Відповідаючи на запитання, навіщо йому витрачати на стадіон гроші, якщо це неприбутково, він сказав: "Причин дві. Перша - це добре для іміджу команди. Я налаштований вкладати в клуб ще більше коштів, і планую вивести його на більш високий рівень. У всіх команд світового рівня є свій стадіон. Чому "Металіст" повинен його орендувати?".

"А друга причина - допомогти місту. Гроші, які я заплачу, міськрада направить на соціальні і важливі для Харкова проекти", - додав він.

Як відомо, раніше повідомлялося, що Харківська облрада вирішила продати стадіон "Металіст".

18 січня міськрада попросила облраду повернути стадіон у власність міста.

Тодішній президент харківського "Металіста" Олександр Ярославський назвав це махновщиною і заявив, що готовий віддати Кернесу і стадіон, і команду.

Він також уточнив, що експлуатація стадіону йому обходилася в 20 мільйонів гривень на рік.

А через деякий час після цього конфлікту Ярославський продав "Металіст" компанії "Газ України" (перейменована в "Ветек"), очолюваній Сергієм Курченком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування