У Єгипті розгромили штаб-квартиру правлячого руху " Брати-Мусульмани"

Понеділок, 1 липня 2013, 13:06

У Єгипті учасники антиурядових протестів увірвалися до штаб-квартири правлячого руху "Брати-Мусульмани" і розгромили її.

Демонстранти викидали з вікон меблі, а потім підпалили будинок, повідомляє ВВС.

Президент країни Мохаммед Мурсі є членом цієї ісламістської організації.

Один з опозиційних рухів, "Таммаруд" ("Повстання), який очолив загальнонаціональні протести проти президента Мурсі, виступив з ультиматумом на його адресу.

У заяві руху говориться, що якщо Мурсі не піде у відставку до вівторка й не оголосить про проведення дострокових президентських виборів, він зіштовхнеться з кампанією громадянської непокори по всій країні.

Рух "Таммаруд" є організатором акцій протесту в різних містах Єгипту, на які цієї неділі зібралися сотні тисяч людей. Представники "Таммаруд" закликали армію, поліцію й суд прийняти сторону протестувальників.

Рух стверджує, що його активісти зібрали 22 мільйони підписів під петицією із цими вимогами.

Фото Аль Масри альяум(Египет сегодня - المصرى اليوم)
Фото "Аль Масрі альяум"(Єгипет сьогодні - المصرى اليوم)
 Фото с Твіттера ‏‎@ahmedkhair ‎
Фото с Твиттера ‏‎@ahmedkhair ‎
Фото з Твіттера ‏‎@ahmedkhair ‎

У неділю на площі Тахрір у Каїрі зібрався величезний натовп супротивників Мурсі. На думку спостерігачів, такої кількості людей там не було із часу революції 2011 року.

Щонайменше четверо людей загинули в зіткненнях між прихильниками й супротивниками президента в провінції Асьют до півдня від Каїра.

 Фото "Аль Масрі альяум"(Єгипет сьогодні - المصرى اليوم)

За словами кореспондента Бі-Бі-Сі, що перебуває в Каїрі Аліма Макбула, єгипетське суспільство розкололося у своєму відношенні до президента: опозиція закликає його негайно піти у відставку, однак прихильники Мурсі наполягають на тому, що президент був обраний демократичним шляхом і повинен залишатися на своїй посаді до кінця строку.

Мурси - перший вільно обраний президент Єгипту, але протестувальники обвинувачують його в тому, що він ставить інтереси своєї партії вище інтересів народу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування