Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прем'єр Великобританії: ЄС має простягнутися від Атлантики до Уралу

Понеділок, 1 липня 2013, 15:22

Прем’єр Великобританії Девід Кемерон вважає, що ЄС має простягтися від Атлантики до Уралу, а Україна має бути прийнята до Євросоюзу.

Про це він заявив у Казахстані, виступаючи перед студентами в університеті Назарбаєва, пише The Guardian.

"Великобританія завжди підтримувала розширення ЄС. Наше бачення ЄС полягає в тому, що це має бути велика торговельна організації співробітництва, яка розтягується від Атлантики до Уралу. У нас широке бачення Європи і ми завжди заохочували країни, які хочуть до неї приєднатися", - заявив Кемерон.

Він не назвав жодних країн, але його репліки давали зрозуміти, що він вірить у те, що Україна, колишня житниця Радянського союзу, одного дня  буде прийнято до ЄС, - зазначає видання.

Водночас він заявив, що ЄС має стати гнучкішим, крім того потрібно змінити єдину валюту.

"Потім потрібно зробити ЄС більш гнучким, щоб він міг включати такі країни як Великобританія або інші країни, які хочуть співробітничати в торгівлі, але не хочуть єдиної валюти", - сказав британський прем'єр.

"Саме тому я виступав за перегляд правил ЄС у період до 2017 року. Я сказав, що, у разі мого переобрання, я проведу референдум до кінця 2017, щоб дати британському народові вибір про те, чи хочуть вони залишитися в цій організації, яка зміниться до того часу, чи залишити цю організацію", - зазначив Кемерон.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування