Єгипетські демонстранти вітають готовність військових захистити їх

Понеділок, 1 липня 2013, 21:31

Кілька тисяч демонстрантів на площі Тахрір у Каїрі бурхливо висловлюють радість, дізнавшись, що військові готові захищати їхні інтереси.

Про це повідомляють західні ЗМІ, передає Інтерфакс-Україна.

Демонстранти, зокрема, почали скандувати гасло: "Мурсі - не наш президент". Крім того, на вулицях Каїра прихильники опозиції розмахують прапорами Єгипту і гудуть у клаксони автомобілів.

Раніше міністр оборони Єгипту Абдель Фатах ас-Сіссі дав політикам 48 годин на те, щоб вони виконали вимоги громадян країни.

"Вимоги народу повинні бути виконані, армія дає 48 годин на те, щоб вони не втратили свій останній шанс і взяли на себе відповідальність за історичні події, які переживає країна", - зазначив Абдель Фатах ас-Сіссі.

"В іншому випадку, військові запропонують свій план дій на майбутнє", - сказав міністр.
За його словами, в тому випадку, якщо цей час буде згаяно, це призведе до ще більших розбіжностей між політиками.

Водночас, Абдель Фатах ас-Сіссі зазначив, що армія країни не буде втручатися в політику і в діяльність уряду.

Міністр назвав "безпрецедентним" волевиявленням єгипетського народу масові акції протесту, що пройшли в країні напередодні.

Як відомо, на заклик Фронту національного порятунку (ФНП) і незалежних профспілок в Єгипті в понеділок почався загальний страйк.

Як заявили керівники опозиційних партій, загальнонаціональна акція переросте "в кампанію повсюдної непокори владі" у разі, якщо президент Мухаммед Мурсі не покине свій пост.

Активісти мають намір зайняти основні площі в провінційних містах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування