У прокуратурі Миколаївщини божаться, що їх шеф не тиснутиме на слідчих

Вівторок, 2 липня 2013, 02:59

Тиску на слідчих, які займатимуться справою про згвалтування жінки, у причетності до якої підозрюють племінника прокурора Заводського району міста Миколаєва, не буде.

У цьому запевнив зампрокурора Миколаївщини Дмитро Єфіменко в ефірі 5 каналу.

"(Дмитро Поліщук) дійсно є племінником прокурора Заводського району міста Миколаєва. Але ви розумієте, що як діти не можуть відповідати за своїх батьків, так і працівники міліції та прокуратури не можуть відповідати за своїх родичів", - заявив він.

"Дійсно вчинений злочин. Ніякого тиску бути не може. Кримінальне провадження вже прийнято до провадження слідчого управління прокуратури Миколаївської області. Створено группу слідчих, займаються троє слідчих прокуратури області. Ніякого тиску не може бути … Всі будуть покарані, всі будуть нести кримінальну відповідальність", - додав Єфіменко.

Він також зазначив, що наразі проводяться експертизи щодо причетності старшого лейтенанта Євгена Дрижака до злочину.

"Вилучено в райвідділі жорсткий диск, який містить відеозапис того, як Дрижак Євген Дмитрович перебував на службі у нічний час, оскільки заступив на чергування, був у форменному одязі…", - сказав зампрокурора.

За його словами, Дрижак проходить у справі як свідок, бо "на даний час немає достовірних даних, є протиріччя у свідченнях як потерпілої, так і саме Дрижака та інших осіб".

Єфіменко додав, що неможливо провести вичерпну кількість слідчих дій, бо потерпіла в тяжкому стані.

"Допитані також всі члени слідчо-оперативної групи, які чергували у райвідділі, які також підтвердили той факт, що Дрижак знаходився на робочому місці", - наголосив він.

Як відомо, 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове і зґвалтували.

По дорозі і на місці зґвалтування дівчину жорстоко били.

В даний час потерпіла знаходиться у відділенні нейрохірургії Миколаєва. У неї діагностовано відкриті переломи черепа в декількох місцях, різані рани голови, обличчя, множинні удари і гематоми.

Жінці вже зроблено дві операції, стан її розцінюється як важкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак.

У побитті також брав участь місцевий таксист на прізвище Рябіненко. Поліщук та Рябіненко затримані, що ж стосується Дрижака, то у нього виявилося алібі - він, нібито, в момент злочину чергував у райвідділі.

У понеділок більше тисячі мешканців Врадіївки "штурмували"місцевий райвідділ міліції з вимогою покарати винних у згвалтуванні. Співробітники міліції та високопосадовці, які були на місці штурму, забарикадувалися у підвалі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...