Опозиція викликає Захарченка на килим через події у Врадіївці. Він прийде

Вівторок, 2 липня 2013, 10:25

Опозиція вимагає звіту міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка у зв'язку з ситуацією у смт Врадіївка через зґвалтування 29-річної Ірини Кашкової.

Про це з трибуни парламенту заявив  лідер Батьківщини Арсеній Яценюк.

"Тому пане голово, для того, щоб парламент працював сьогодні, я звертаюсь до вас, знайдіть міністра Захарченка і запросіть до українського парламенту", - заявив Яценюк.

"Ми вважаємо, що в Україні не може бути такого міністра внутрішніх справ, який не контролює свою міліцію, яка знущається, б'є і ґвалтує українців. Такої міліції і такого міністра не треба", - заявив Яценюк.

"Ми вимагаємо міністра сюди в парламент для звіту", - додав він.

З відповідною вимогою виступив також лідер УДАРу Віталій Кличко.

"Тут має йтися не тільки про відставку міліцейського начальства. Правоохоронні органи перетворюються на угрупування бойовиків… відповідальність має нести міністр внутрішніх справ персонально", - заявив Кличко.

Пізніше спікер Володимир Рибак повідомив, що Захарченко наразі перебуває в Миколаєві, але має прибути на вечірнє засідання.

"Щодо запрошення міністра внутрішніх справ, він зараз знаходиться в Миколаєві. Але я запросив, щоб на вечірнє засідання міністр внутрішніх справ прибув у ВР і дав пояснення по тих питаннях , які є в депутатів. Тому таке рішення ми з вами приймаємо", - зазначив Рибак.

Як відомо, 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове і зґвалтували.

По дорозі і на місці згвалтування дівчину жорстоко били.

Гвалтівниками виявилися два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак.

У побитті також брав участь місцевий таксист на прізвище Рябіненко. Поліщук та Рябіненко затримані, що ж стосується Дрижака, то у нього виявилося алібі - він, нібито, в момент злочину чергував у райвідділі.

У понеділок більше тисячі мешканців Врадіївки "штурмували"місцевий райвідділ міліції з вимогою покарати винних у згвалтуванні.Співробітники міліції та високопосадовці, які були на місці штурму, забарикадувалися у підвалі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...