Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" й комуністи влаштували демарш у ТСК про побиття журналістів

Вівторок, 2 липня 2013, 17:57

Представники Партії регіонів і Компартії перешкоджають повноцінній роботі ТСК з розслідування фактів перешкоджання журналістській діяльності та побиття представників ЗМІ під час акцій 18 травня.

Як заявив депутат від "Батьківщини", голова цієї комісії Віталій Ярема УНІАНу, у вівторок представники КПУ і ПР працювали лише половину часу засідання ТСК.

"Потім залишили засідання, незадоволені тим, як я веду засідання комісії, і пообіцяли, що вони підготують свій звіт Тимчасової слідчої комісії", - сказав він.

За словами Яреми, у зв’язку з тим, що правоохоронні органи не надають ТСК об’єктивну інформацію або ж взагалі не відповідають на звернення комісії, вирішено всі звернення робити через депутатські запити.

Крім того, на наступне засідання ТСК (9 липня) вирішено запросити 4 представників опозиційних політичних сил з регіонів, яким не дали можливості дістатися до Києва на акцію 18 травня, а також керівників обласних управлінь міліції.

Ярема повідомив, що 2 чи 3 липня попросить голову Верховної Ради Володимира Рибака включити до порядку денного пленарного засідання проект постанови про введення до складу ТСК позафракційного народного депутата Олеся Донія.

Як повідомлялося, 21 червня представники ТСК від КПУ та Партії регіонів заявили, що вважають заангажованим попередній звіт згаданої комісії.

Водночас, народні депутати від опозиції, які входять до складу цієї комісії, наголошують, що їхній попередній звіт є об’єктивним.

18 травня у Києві проходили акція опозиції "Вставай, Україно!" і "антифашистський марш", організований Партією регіонів. Під час акції опозиції відбулися сутички між прихильниками партії "Свобода" і молодчиками у спортивних костюмах.

Біля будівлі Головного управління МВС в Києві на вулиці Володимирській хлопці спортивної статури побили журналістку "5 каналу" Ольгу Сніцарчук і фотографа газети "Коммерсант" Владислава Соделя, які знімали бійку.

Содель зазначив, що міліція не втручалася в інцидент, хоча журналісти неодноразово просили правоохоронців захистити їх.

Крім того, лідера руху "Спільна справа" Олександра Данилюка, Руслана Секелу і ще трьох активістів 18 травня затримали на Софійській площі бійці спецпідрозділу міліції "Беркут". Вони також знесли наметове містечко, встановлене активістами.

За підозрою в нападі затримали жителя Білої Церкви Вадима Тітушка. Він був у складі групи з 50 осіб, які влаштували бійку зі "свободівцями" на Великій Житомирській. Шевченківський райсуд Києва випустив Тітушка під заставу 22 тис. 940 грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування