МЗС радить українцям не сперечатися з єгиптянами про політику

Вівторок, 2 липня 2013, 20:57

Міністерство закордонних справ України радить співвітчизникам, які зараз відпочивають у Єгипті, бути обережними у зв'язку із заворушеннями.

Відомство звернулось до громадян у зв’язку із загостренням безпекової ситуації та проведенням багатотисячних акцій протесту в Арабській Республіці Єгипет, зокрема, у місті Каїр.

МЗС рекомендує уникати Центральну площу Тахрір та прилеглий до неї район Гарден-сіті; територію навколо Президентського палацу (р-н Геліополіс); Конституційного суду (набережна р-ну Мааді); Міністерство інформації (площа Масперо, біля будівлі МЗС АРЄ).

"Громадянам України, які зараз відпочивають у курортних містах на узбережжі Червоного моря, з метою уникнення загрози безпеці рекомендується проводити відпочинок на території готелю та утримуватися від неорганізованих поїздок до міста та за його межі", - йдеться у повідомленні.

"Всім громадянам, які перебувають на території Єгипту, рекомендується утримуватися від відвідання місць надмірного скупчення людей, здійснювати несанкціоновану фото- та відеозйомку, не брати участі в акціях протесту, демонстраціях та інших заходах, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні перебування", - додали в МЗС.

"Не рекомендується вступати у суперечки з місцевим населенням з питань, що стосуються політичної ситуації в Єгипті", - додали у відомстві.

МЗС звернуло увагу, що у Посольстві України в Арабській Республіці Єгипет працює цілодобовий телефон (+201000039648), за яким можна зв’язатися у разі надзвичайної ситуації, а також нагадали про функціонування в МЗС цілодобової гарячої лінії +38 044 238 16 57.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування