Рада почала вводити відповідальність за неправильне паркування

Вівторок, 2 липня 2013, 22:18

Верховна Рада з другої спроби підтримала в першому читанні законопроект про правила паркування транспорту та встановлення відповідальності за порушення правил паркування.

На вечірньому засіданні парламенту народні депутати повторно проголосували за законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" і 232 голосами ухвалили його.

Законопроект пропонує ввести адміністративну відповідальність за порушення правил паркування.

Зокрема, у випадку, якщо водії не платять за паркування на майданчиках, призначених для платного паркування, вони повинні заплатити штраф від 8 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У разі, якщо водій припаркувався на місці, яке призначене для паркування транспорту інвалідами, він повинен заплатити штраф від 15 до 18 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також законопроектом пропонується ввести адміністративну відповідальність за порушення посадовими особами суб'єктів господарювання, які утримують майданчики для платного паркування, в частині необладнання майданчиків паркувальними автоматами автоматичними в'їзними та виїзними терміналами.

Штраф за недотримання правил утримання майданчика для паркування складе від 30 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News