Опозиція вимагає відставки Захарченка і звіту Пшонки

Середа, 3 липня 2013, 10:41

Опозиційні фракції УДАР, "Батьківщина" й "Свобода" вимагають відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка у зв’язку з подіями у Врадіївці.

Про це заявив із трибуни Верховної Ради депутат від "Батьківщини" Роман Забзалюк.

"Відправити у відставку міністра внутрішніх справ Захарченка за неефективну організацію роботи органів внутрішніх справ і, як наслідок, неспроможності МВС зупинити ріст злочинності у державі", - сказав він.

"Негайно не відсторонити, а зняти з посади начальника обласного управління (МВС) генерала Парсенюка, який, до речі, ще зовсім недавно заявляв у обласній раді: "Смотрящих никогда не берут. Там, где есть смотрящие, там нет беппредела", - закликав Забзалюк.

Також опозиція вимагає відправити у відставку голову Миколаївської обласної держадміністрацїі Миколу Круглова, "який своєю бездіяльністю латентно сприяв різкому сплеску злочинності на Миколаївщині, адже в області усім добре відомі клички "смотрящих", які вважають себе господарями області".

Крім того, опозиція вимагає заслухати у Верховній Раді звіт генпрокурора щодо контролю за кримінальною справою відносно злочину у Врадіївці і репресій по відношенню до місцевої громади з боку правоохоронних органів.

Депутат Андрій Парубій, який щойно прибув із Врадіївки, теж наголосив на необхідності відсторонення чиновників, зокрема Круглова.

Як відомо, 27 червня до лікарні Врадіївки потрапила 29-річна Ірина Крашкова, яку було жорстоко зґвалтовано та побито. Ґвалтівниками виявилися два офіцери міліції – лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак, а також таксист Рябіненко

Поліщук та Рябіненко затримані, а у Дрижака виявилося алібі: він на момент злочину чергував у райвідділі, про що нібито є відеодокази.

Поліщук є племінником прокурора Заводського району Миколаєва.

Дрижак є хрещеником керівника обласного управління МВС Валентина Парсенюка.

Голова МВС Віталій Захарченко уже відсторонив від посад начальника УМВС у Миколаївській області Валентина Парсенюка та керівника Врадіївського райвідділу міліції.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування