Польща відповіла "Свободі": Коморовський їде в Луцьк як пілігрим

Середа, 3 липня 2013, 12:50

У президента Польщі Броніслава Коморовського вважають несправедливим заяву представника "Свободи" про "небажаність" його візиту в Україну.

Про це заявив радник президента Польщі Хенрік Вуєць, коментуючи заяву одного з представників української партії "Свобода", який назвав "небажаним" візит глави Польської держави в Луцьк для вшанування пам'яті жертв Волинської трагедії.

"На мою думку, це несправедливо, адже президент їде як пілігрим, щоб молитися за жертв як з українського, так і польського боку", - цитує польського чиновника УНІАН.

Вуєць назвав важливою спільну молитву за жертв тих трагічних подій, нагадавши, що минулого тижня Богослужіння у пам'ять жертв Волинської трагедії у Варшаві провів глава УГКЦ Святослав Шевчук.

Він нагадав, що в цьому Богослужінні, серед інших представників польської влади та духовенства, взяв участь президент Польщі.

"Тільки таким шляхом можемо залагодити те, що відбулося в минулому", - підкреслив він.

Вуєць висловив переконання, що українцям і полякам вдасться домогтися історичного об'єднання, підкресливши необхідність "доброї волі" з обох сторін.

Він додав, що президент Польщі в середу планує обговорити з президентом України Віктором Януковичем спільна участь у заходах, присвячених 70-й річниці Волинської трагедії під час його візиту в Україну 14 липня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...