ВР заради ЄС дала старт суспільному мовленню

Середа, 3 липня 2013, 14:06

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про суспільне теле- і радіомовлення, необхідний для підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

За законопроект проголосували в першому читанні в середу 353 нардепа з 410, що зареєструвалися в залі, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Проект передбачає створення національної суспільної телерадіокомпанії України як юридичної особи публічного права.

Передбачається, що діяльність компанії здійснюється на принципах всебічного й об'єктивного інформування громадськості, вільного викладу поглядів, думок і переконань, незалежності від органів влади підприємств організацій і фізичних осіб.

Структурними підрозділами компанії стануть суспільне телебачення й суспільне радіо. Передбачається, що статут компанії буде затверджуватися Кабміном, а зміни в нього будуть вноситися урядом за поданням спостережної ради компанії.

Передбачається, що до складу спостережної ради ввійдуть по одному представнику від громадських об'єднань, зокрема, у таких сферах діяльності як освіта, наука, релігія, спорт, журналістика, правозахисна сфера, сфера захисту інтересів підприємців і т.д.

Також до складу спостережної ради ввійдуть три представники Кабінету міністрів.

Раніше в середу депутати проголосували ще один необхідний для євроінтеграції закон – про вдосконалення системи захисту персональних даних.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування