Янукович запевнив польського колегу, що Рада зробить все для ЄС

Середа, 3 липня 2013, 14:50

Верховна Рада прийме всі закони, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з ЄС до вільнюського саміту, запланованого на листопад 2013 року.

Про це заявив президент Віктор Янукович у середу на прес-конференції після завершення саміту президентів країн Вишеградської четвірки у Віслі (Польща).

"Переважна більшість законів буде прийнята на цьому тижні. Ті закони, які залишаться на вересень, потребують експертної оцінки, в окремих випадках - Венеціанської комісії", - сказав президент.

За його словами, йдеться, зокрема, про закон "Про прокуратуру", а також тих законопроектах, які стосуються внесення змін до Конституції.

"На вересень, я сподіваюся, що також і ці закони будуть прийняті разом з прийняттям законів, спрямованих на зміну Конституції - тих, які пройшли вже сьогодні відповідні внутрішні процедури", - сказав Янукович.

Він підкреслив, що Україна добре розуміє, що порядок денний, затверджений спільно з Єврокомісією, повинен бути виконана до листопада.

"Ми з надією дивимося на майбутній саміт, який пройде в листопаді, і ми налаштовані на те, щоб ми виконали всі вимоги, які висунуті сьогодні до України", - сказав президент.

Янукович брав участь у саміті президентів країн Вишеградської четвірки на запрошення свого польського колеги Броніслава Коморовського.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування