Владу на телеканалах показували у два рази більше за опозицію

Середа, 3 липня 2013, 15:19

Діяльність представників правлячої коаліції висвітлювалася у новинах провідних телеканалів у 2 рази більше за роботу опозиції.

Про це свідчать результати моніторингу ефірів провідних телеканалів за червень, які провела "Академія Української Преси".

"Частка політичних новин у червні склала 23% усіх повідомлень. 18% усіх новин подавалися з двома точками зору; третина (32%) політичних новин супроводжувалося декількома точками зору, найбільше їх в новинах "Нового каналу" та "Інтера", - повідомили у академії.

"Увага до політичних персон, політичних партій та політичних інститутів була на рівні травня. Лідерами уваги червня серед інститутів є силові відомства та місцеві органи влади; лідери уваги серед політичних об’єднань - опозиція в цілому та Партія регіонів", - уточнили експерти.

"При цьому частка синхрону представників влади у 2,7 рази більша частки синхрону представників опозиції (у травні на 3% більша на користь опозиції, у квітні синхрон влади у 1,9 рази більший, у березні у 1,2 рази, у лютому у 2,1 рази)", - показав моніторинг.

У академії зазначають, що "18% повідомлень в цілому були з декількома точками зору (з січня по травень з 17 до 27%)".

Лідерами уваги новинних програм червня були опозиція в цілому (10%) та Партія регіонів – 9% (у травні Партія Регіонів та "Батьківщина" – по 10%, у квітні опозиція в цілому 12%, вона ж у березні 12% та лютому 11%).

Іронічні та негативні оцінки у червні адресувалися переважно опозиції в цілому, а у травні, квітні, березні та лютому однаково часто опозиції в цілому та Партії регіонів.

Найбільшу увагу новинні програми приділили Віктору Януковичу – 15%, Арсенію Яценюку – 8% та Миколі Азарову – 6% (у травні Януковичу – 9%, Юлії Тимошенко – 7% та Яценюку – 5%).

43% усіх згадувань про політиків – це про представників Партії регіонів (у травні 32%, у квітні 40%), 17% про представників "Батьківщини" (у травні 33%, у квітні 17%), 7% – "Свободи", 5% – "Удару".

В цілому у червні увага до представників правлячої коаліції у 2 рази більша за увагу до представників опозиції – 62% й 31% відповідно (у травні на 3%, у квітні у 1,7 рази більша за увагу до опозиції – 56% проти 33%,у березні 51% проти 44% на користь опозиції, у лютому у 1,3 рази більша на користь правлячої коаліції, у січні у 1,2 рази).

Найбільший синхрон червня у Януковича (12%), Азарова (10%) та Яценюка (8%).

Аналіз теленовин восьми провідних телеканалів України в червні  2013 року є частиною постійнодіючого моніторингу медіа, який Академія Української преси здійснює з 2002 року. Одним з фундаторів дослідження є Міжнародний фонд "Відродження".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:18
АРМА просить Раду та РНБО розв'язати проблему Сахалінського родовища
11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
Усі новини...