Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол ЄС радить Україні поквапитись з євроінтеграційними кроками

Середа, 3 липня 2013, 15:31

Представник Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський стурбований темпами виконання Україною плану дій по лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.

Про це він сказав у середу на прес-конференції, повідомляють "Українські новини".

"... План був таким: приймається законодавство, потім українська сторона передає це законодавство Європейської Комісії, а вона разом з країнами-членами ЄС оцінює це законодавство, і тільки потім виникає можливість переходу до наступної фази", - повідомив Томбінський.

При цьому він зазначив, що планує цього тижня зустрінеться з лідерами політичних партій і попросити їх зробити все необхідне, оскільки залишається мало часу.

"Наші домовленості були такими, щоб ця вся робота була виконана до Вільнюського саміту. Зараз я боюся, що це не буде зроблено", - сказав він.

Як відомо, депутат Верховної Ради Петро Порошенко виступив за прийняття парламентом законопроектів, необхідних для лібералізації візового режиму з ЄС до кінця 2-ї сесії Ради.

Міністерство юстиції вважає, що виконання Україною вимог у рамках плану дій з лібералізації візового режиму з Європейським Союзом сприятиме підписанню угоди про асоціацію України з ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування