В ГПУ назвали прізвища ще трьох обвинувачених у нападі на журналістів

Середа, 3 липня 2013, 16:47

Окрім Вадима Тітушка у нападі на журналістів 18 травня обвинувачують Сергія Приходько, Андрія Ярошенка та Михайла Пшука.

Про це повідомив заступник начальника управління нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ ГПУ Юрій Севрук під час засідання Комітету з питань свободи слова, пише "Телекритика".

Севрук зазначив, що 8 липня відбудеться попереднє засідання суду з розгляду кримінального провадження, по якому проходять Приходько, Ярошенко та Пшук за напад на журналістів.

На засіданні Комітету звернули увагу на те, що у правоохоронних органів немає доказів, що обвинувачені є членами злочинного угрупування.

На це повідомлення голова тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів побиття журналістів Віталій Ярема зазначив, що вищезгадані особи були розпізнанні на відеозаписах рейдерського захоплення будинку вчительки з Києва Ніни Москаленко.

За наявності таких доказів пан Ярема припустив, що молоді люди є учасниками злочинного угрупування.

Під час засідання Комітету Юрій Стець доповів, що 1 липня під час судового розгляду справи про побиття журналістів "на засіданні були присутні ворожі сили", які влаштовували провокації.

У зв'язку з цим Стець запропонував членам Комітету відвідувати судові засідання суду у даній справі. Ініціативу Юрія Стеця підтримав голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

Як відомо, Шевченківський районний суд Києва переніс судове засідання за звинуваченням Вадима Тітушка в нападі на журналістів 18 травня.

Перерву в засіданні оголошено до 10 липня у зв'язку з відсутністю свідка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування