Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура сумнівається, що СБУ-шник, який скоїв ДТП, був тверезий

Середа, 3 липня 2013, 18:27

Прокуратура сумнівається, що експертиза на вміст алкоголю в крові в співробітника СБУ, який скоїв резонансну ДТП 22 червня в Києві, була проведена об'єктивно й відповідно до інструкції.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Центрального регіону з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері.

"У ході досудового розслідування буде з'ясована законність дій медичного персоналу лікарні, у яку з місця події був доставлений (співробітник СБУ, що перебував за кермом автомобіля) Римар, а саме дотримання вимог відповідної інструкції з виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного сп'яніння", - сказано в повідомленні.

При цьому зазначається, що за висновком експерта Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи в зразках крові капітана СБУ Римара, що перебував за кермом, алкоголь не виявлений, але з показань очевидців свідчить, що водій перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Тому заклопотанням прокуратури був проведений повторний аналіз крові співробітника СБУ.

Крім того, прокуратура закликає всіх очевидців ДТП звертатися у відомство й надати свої показання для з'ясування всіх нюансів події.

Як відомо, 22 червня близько 7:00 у Києві сталася ДТП за участю 4 транспортних засобів.

На Інтернаціональній площі зіштовхнулися автомобілі Infiniti FX35, Toyota Corolla, Opel Zafira і автобус МАЗ. Після зіткнення Infiniti перевернувся.

У результаті ДТП пасажир автомобіля Infiniti FX35 від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці події.

Водій і два пасажири цього автомобіля, а також водій і шість пасажирів автобуса були доставлені в лікарню із травмами різного ступеня важкості.

За кермом Infiniti був співробітник СБУ, капітан Римар, разом з ним перебував його колега, що незабаром помер від отриманих травм.

Почато розслідування за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило завдання потерпілому тілесних ушкоджень або смерть).

Прокуратура Центрального регіону вирішила взяти під контроль розслідування цієї ДТП.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування