Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ПР пропонують місцевій владі впливати на призначення прокурорів і керівників міліції

Четвер, 4 липня 2013, 09:00

Органам місцевого самоврядування можуть надати право погоджувати призначення й звільнення прокурорів і начальників управлінь міліції.

Відповідні законопроекти зареєстровані в парламенті за авторством регіонала Миколи Левченка.

"Кандидатури осіб для призначення на посади прокурорів областей, міст Києва й Севастополя, районних, міжрайонних, міських і інших прирівняних до них прокурорів підлягають обов'язковому узгодженню місцевими радами відповідного рівня",- говориться серед іншого в законопроекті N2467.

"Подання генпрокурора направляється до відповідних місцевих рад для розгляду на пленарних засіданнях", - також сказано в документі.

Схожий механізм пропонується встановити й при призначенні керівництва міліції на місцях. 

Законопроекти також зобов'язують керівників силових структур щорічно звітувати про свою діяльність перед місцевими депутатами.

"Якщо начальник міліції територіальної одиниці буде приходити в місцеву раду для звіту й від цього буде залежати його подальше перебування на посаді — його в першу чергу будуть хвилювати реальні проблеми збереження правопорядку",- впевнений Левченко.

Він підкреслив, що ініціатива не пов'язана з подіями в Миколаївській області, а продиктована курсом президента Віктора Януковича на децентралізацію влади. 

Як відомо, зараз керівники територіальних управлінь органів внутрішніх справ призначаються безпосередньо наказом міністра МВС, а прокурори на місцях — генеральним прокурором за поданням вищого керівництва. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування