Із порядку денного Ради зник проект про доступ до інформації

Четвер, 4 липня 2013, 10:14

Громадськість закликає Верховну Раду ухвалити законодавство про доступ до інформації.

Із порядку денного парламенту на 4 липня зник законопроект №0947, повідомляє рух "Новий громадянин".

Законопроект містить цілу низку положень, які спрямовані на приведення українського законодавства у відповідність до європейських стандартів, і таким чином його прийняття сприятиме європейській інтеграції України і виконанню критеріїв для підписання угоди про асоціацію з ЄС.

"Хоча ще 1 липня, після засідання погоджувальної ради у Верховній Ради, де за розгляд та прийняття цього законопроекту висловилися керівники двох фракцій та голови трьох комітетів, проект 0947 був включений в розклад на цей день", - зазначають активісти. 

Законопроект був розроблений громадськими експертами, внесений до парламенту урядом та доопрацьований Комітетом з питань свободи слова на підставі пропозицій представників майже всіх депутатських фракцій.

На підтримку ухвалення законопроекту висловилися більше 25 українських неурядових організацій, а також чотири відомі міжнародні організації у сфері свободи інформації та протидії корупції.

Проект 0947 було включено до переліку пріоритетних законопроектів для ухвалення, які підтримуються в межах Відкритої Громадянської Платформи, презентованої в парламенті 2 липня.

Рух закликає розглянути на пленарному засіданні 4 липня законопроект та схвалити його в другому читанні та в цілому в редакції, запропонованій профільним комітетом Верховної Ради.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування