Недовіра росіян до Грузії і України зростає - опитування

Четвер, 4 липня 2013, 13:27

Ставлення росіян до Грузії і Україні за останні два роки змінилося не в кращий бік.

Про це заявили соціологи Дослідницького холдингу "Ромир" за підсумками червневого опитування, що проводився у восьми федеральних округах Росії, передає "Інтерфакс-Україна".

Так якщо в 2011 році трохи більше половини (55%) опитаних росіян заявляли, що негативно ставляться до Грузії, то в червні поточного року таких респондентів стало вже майже три чверті (71%).

Частка ж респондентів, що сприятливо відносяться до цієї кавказької республіки скоротилося в два рази - з 37% до 18%.

За даними "Роміра", якщо два роки тому більше половини росіян (52%) позитивно ставилися до України, то зараз їх число склало лише 40%. Відповідно з 41% до 54% ​​зросла частка тих російських респондентів, хто дає негативні оцінки.

Тим часом мешканці Росії як і раніше в цілому добре ставляться до Білорусі (59%), США (58%) і Китаю (55%), стверджують у "Ромир", хоча два роки тому число прихильників Білорусії та Китаю було небагато вище - 63 % і 57% відповідно.

За даними соціологів, число позитивних відгуків про Америку з 2011 року збільшилося на сім процентних пунктів (з 51%), "і це єдина країна, яка отримала позитивну динаміку в рамках опитування".

Вперше цього року учасникам опитування "Ромир" було запропоновано висловити своє ставлення до Казахстану: рівно половина респондентів (50%) дали сприятливі оцінки, третина (34%) - негативні при 16% вагалися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування