Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європарламент засудив шпигунство спецслужб США в Європі

Четвер, 4 липня 2013, 16:31

Депутати Європарламенту на пленарному засіданні в четвер засудили розвідувальну діяльність американських спецслужб, які стежили за представництвами країн-членів ЄС.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Західні ЗМІ отримали інформацію про існування програми стеження PRISM від колишнього агента ЦРУ Едварда Сноудена. У резолюції Європарламент попрохав США "надати ЄС всю інформацію у цій справі".

Крім того, в Страсбурзі закликали США "відновити без зволікання переговори щодо угоди про захист особистих даних, переданих в рамках співпраці між правоохоронними органами ЄС і США".

Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу повідомив, що переговори продовжуються, але паралельно з ними почне діяти спеціальна робоча група, що перешкоджає продовженню розвідувальної діяльності американських спецслужб.

Раніше повідомлялося, що ситуація зі шпигунством американських спецслужб за країнами ЄС може ускладнити переговори з США щодо створення зони вільної торгівлі.

Як відомо, в деяких європейських ЗМІ з'явилася інформація, що Агентство національної безпеки США прослуховувало розмови і стежило за представниками країн-членів ЄС.

Британська газета Guardian, зокрема, зазначила, що американські спецслужби здійснювали електронне шпигунство за посольствами ряду країн у Вашингтоні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування