Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко 18-й раз відмовляється приїхати до харківського суду

Четвер, 4 липня 2013, 16:56

Юлія Тимошенко просить Київський райсуд Харкова 5 липня без неї розглянути клопотання захисту про закриття кримінальної справи щодо ЄЕСУ.

Як повідомив її захисник Сергій Власенко УНІАНу, відповідну письмову заяву засудженої екс-прем’єр-міністра передадуть суду.

"Позиція Юлії Володимирівни залишається абсолютно незмінною. Юлія Тимошенко дає право суду розглянути за її відсутності заяву про закриття цієї справи", - сказав він.

"Якщо я не помиляюся, ми це клопотання заявляємо 18-й раз і вимагаємо за її відсутності це клопотання розглянути. І вона дає згоду на те, щоб за її відсутності це клопотання розглянули", - зазначив Власенко.

Він додав, що відповідну заяву Тимошенко або подала в середу, або подасть її в четвер.

"У моїй присутності вона цієї заяви не подавала, але я з нею цю позицію обговорював. У нас нічого не змінилося. Це абсолютно точно", - сказав захисник.

"Ми будемо вимагати (5 липня) розгляду клопотання про закриття кримінальної справи у зв’язку з наявністю письмової заяви Тимошенко, яка дає суду право розглянути це клопотання за її відсутності", - сказав Власенко.

Він також наголосив, що справа ЄЕСУ вже закривалася і суди підтверджували законність її закриття. За словами Власенка, "зневажливу оцінку" справі ЄЕСУ нещодавно дала Парламентська Асамблея Ради Європи.

Захисник також обурився тим, що головуючий суддя Костянтин Садовський "просто зачитує з папірця те, що йому написали завчасно", та майже не реагує на те, що говорять сторони процесу.

Власенко підкреслив, що представники держобвинувачення, говорячи про відсутність рішення про закриття справи ЄЕСУ, вводять суспільство в оману.

Як повідомляв УНІАН, 5 липня о 15.00 продовжиться засідання Київського райсуду Харкова, який розглядає кримінальну справу щодо ЄЕСУ з обвинуваченням Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування