У МВС обіцяють, що репресій за розгром відділку у Врадіївці не буде

П'ятниця, 5 липня 2013, 08:53

МВС не буде застосовувати репресії до людей, які розгромили райвідділок міліції у Врадіївці через жорстоке зґвалтування 29- річної жінки міліціонерами.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Віктор Дубовик в інтерв'ю програмі "События" на телеканалі "Україна".

Він зазначив, що міліція розуміє емоції людей.

"По тим матеріалам, які зібрала наша комісія, ми бачимо, що справі з боку співробітників міліції є грубі порушення наших нормативних актів, інструкцій МВС, функціональних обов'язків", - сказав чиновник.

"Усі ці матеріали будуть повідомлені міністру внутрішніх справ і він ухвалить рішення. Про це рішення усі будуть поінформовані", - заявив Дубовик.

За його словами, у Врадіївку спрямовані додаткові співробітники МВС, які особисто будуть займатися перевіркою всіх скарг і заяв, які надходять від місцевого населення.

На запитання, що зміниться у самій системі органів внутрішніх справ і як міністерство збирається попереджати подібні ситуації, Дубовик відповів:

"Зараз вживається низка заходів, у тому числі розробляється програма забезпечення, що будь-яка інформація, яка надходить у будь-який райвідділ міліції в Україні, вона (щоб) бралася на контроль у Міністерстві внутрішніх справ".

Як відомо,  за фактом безпорядків і штурму райвідділу міліції у Врадіївці відкрито кримінальне провадження, проводяться перевірки.

За попередніми даними, 26 червня в смт Врадіївка (Миколаївська область) двоє міліціонерів і таксист затягли в автомобіль 29-річну Ірину Крашкову, вивезли її в лісосмугу біля села Сирово, побили й зґвалтували.

Вона перебуває в лікарні з переломами черепа, забиттями і рваними ранами. 

Жінка стверджує, що її зґвалтували двоє офіцерів міліції - лейтенант Дмитро Поліщук і капітан міліції Євген Дрижак, а також таксист Сергій Рябіненко.

Усі троє підозрюваних затримані.

Також заявляється, що за останні 3 роки міліціонери Врадївки зґвалтували і вбили 5 жінок.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування