Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЄС не вважають, що Україна вибирає між ними і союзом Путіна - посол

П'ятниця, 5 липня 2013, 11:08

Брюссель не вважає, що Київ вагається у виборі між ЄС та Митним союзом.

Таку думку висловив представник України при ЄС, уповноважений України з питань зовнішньополітичних і інтеграційних процесів Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Крім того, за його словами, сторони домовилися про неформальний діалог з питань взаємодії з Євразійським митним союзом.

Констатувавши, що шлях до об'єднаної Європи відповідає національним інтересам держави, український дипломат також вважає, що Україна повинна всебічно розвивати співробітництво з країнами-ініціаторами так званих євроазіатських інтеграційних процесів - Євразійського економічного співтовариства.

"Це розуміють і наші європейські партнери, які спокійно і виважено прийняли цю подію (підписання Меморандуму)", - запевнив він.

При цьому Єлісєєв звернув увагу на останні рішення Саміту Великої Вісімки в Ірландії, в яких лідери цих країн вітали євразійські інтеграційні процеси за участю Російської Федерації.

"Це підтверджує той факт, що сьогодні глобальні гравці намагаються виробити свою позицію і зміст майбутніх відносин з цим об'єднанням. Україна такий статус вже знайшла, і він не суперечить її євроінтеграційним прагненням", - висловив свою думку щодо рішення український дипломат.

Крім того, за його словами, між Україною та ЄС існує домовленість про неформальний діалог з питань взаємодії з Євразійським економічним співтовариством, під час якого сторони будуть обговорювати підходи і обмінюватися інформацією, що становить взаємний інтерес.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування