Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кожара нагадав Раді, що "запобігання дискримінації" треба прийняти

П'ятниця, 5 липня 2013, 11:23

Верховна Рада має прийняти закон "Про протидію та запобігання дискримінації в Україні", тому що без нього не можна виконати план щодо безвізового режиму з Євросоюзом.

Про це повідомив міністр закордонних справ Леонід Кожара у Верховній Раді під час години запитань до уряду.

"Ви знаєте, що це питання є необхідним у контексті отримання Україною безвізового режиму в майбутньому. На жаль, цей законопроект викликає серйозні суперечки у самій Верховній Раді", - нагадав він.

"Уряд закликає прийняти цей законопроект, оскільки тоді Україна не зможе виконати план дій щодо лібералізації візового режиму", - уточнив Кожара.

Як відомо, у Верховній Раді сформувалася ціла група депутатів, що виступають проти прийняття законопроекту "Про внесення змін до законодавчих актів України з приводу запобігання та протидії дискримінації в Україні", на прийнятті якого наполягає ЄС.

6 вересня 2012 року 240 депутатів підтримали у першому читанні прийняття закону "Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні".

Зокрема, закон передбачає визначення терміна дискримінація та її основних форм, введення принципу недискримінації до законодавства, введення заборони на дискримінацію з одночасним визначенням дій, які не вважаються дискримінацією.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування