Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проти МОЗу порушено понад 100 кримінальних проваджень – члени ТСК

П'ятниця, 5 липня 2013, 11:23

З ініціативи ТСК з розслідування порушень законодавства з боку міністерства охорони здоров’я порушено понад сто кримінальних проваджень за зловживання в цій сфері.

Про це повідомили народні депутати фракції "Батьківщина", голова ТСК Анатолій Дирів та член ТСК Павло Петренко, повідомляє прес-служба партії.

За словами Петренка, правоохоронні органи, Рахункова палата та Контрольно-ревізійне управління надали ТСК великий обсяг документів, які засвідчують факти системних масових порушень у міністерстві охорони здоров'я.

Він наголосив, що на сьогоднішній день органами внутрішніх справ відкрито понад сто кримінальних проваджень за фактами зловживань у сфері охорони здоров'я.

"Палітра кримінальних правопорушень і злочинів вражає - це і привласнення та розтрата державного майна, і нецільове використання коштів, зловживання владою, службове підроблення, прийняття пропозицій щодо отримання хабарів, незаконне збагачення, питання обігу фальсифікованих засобів", - сказав Петренко.

У свою чергу, Дирів наголосив, що міністерство повністю саботує співпрацю із профільною комісією: "Такі дії посадовців МОЗу говорять тільки про одне – це міністерство дійсно залучено до цілої низки порушень, які були виявлені слідчою комісією".

Дирів повідомив, що ТСК прийняла рішення провести наступне засідання в стінах МОЗу за участю профільного міністра та очільників обласних управлінь охорони здоров'я.

"Якщо МОЗ не схаменеться, не почне співпрацю із ТСК в контексті надання інформації та реальних пропозицій для якісної зміни нинішньої ситуації, то комісії доведеться зробити відповідні висновки та рекомендації щодо очільників міністерства", - підкреслив голова комісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування