Власенко: Янукович бреше Європі про Тимошенко

П'ятниця, 5 липня 2013, 14:51

У президента Віктора Януковича немає політичної волі для вирішення питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко, коментуючи заяви міністра закордонних справ Леоніда Кожари про готовність української влади вирішити "питання Тимошенко" і про відмову екс-прем'єра з нею співпрацювати.

"Віктор Янукович цю ситуацію створив. Він її зобов'язаний розрішити. У нього є для цього всі юридичні і політичні механізми. У нього немає політичної волі для цього. У мене створюється враження, що він знову бреше європейському співтовариству, як він брехав два роки", - цитує Власенка "Інтерфакс-Україна".

Він підкреслив, що в питанні співпраці з владою позиція Тимошенко залишається незмінною.

"З цього приводу у мене відповідь стандартна - "Не дочекаєтесь!". Позиція Юлії Тимошенко дуже проста: вона не скоювала тих злочинів, які їй інкримінуються", - уточнив він.

"Рішенням Європейського суду її арешт визнаний суддівським свавіллям. Звітом спеціального доповідача Парламентської асамблеї Ради Європи пана Омтзігта (Пітер Омтзігт) затвердженому на сесії ПАРЄ, вона визначена як політичний в'язень. Про яку співпрацю з владою може йти мова?", - сказав захисник.

Він також скептично відгукнувся про думку, висловлену Кожарою, що з юридичної точки зору Тимошенко не можна вважати хворою.

"У мене цензурних слів, щоб це коментувати, просто немає. Німецькі лікарі - лікуючі лікарі Тимошенко - роблять офіційну заяву, що їй потрібна операція, а після цього пан Кожара каже, що вона не хвора... Я так розумію, що пан Кожара вже і лікар, і юрист, і дипломат. Але це вже викликає дуже саркастичну посмішку", - зіронізував Власенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування