Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна хоче відкрити консульство в Тирасполі

Субота, 6 липня 2013, 13:37

Київ вважає за доцільне розширити свою дипломатичну присутність у Придністровському регіоні.

Про це повідомив спецпредставник чинного голови ОБСЄ з питань конфліктів Андрій Дещиця в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Хочу підтвердити, що дійсно Україна зацікавлена ​​у збільшенні консульської присутності в Республіці Молдова. Це питання вже давно стоїть на порядку денному українсько-молдавських двосторонніх відносин і обумовлено це великою кількістю українських громадян, які проживають у цій країні, в тому числі на території Придністровського регіону", - повідомив він.

За даними МЗС, в Придністров'ї перебуває понад 90 тисяч українців, тому є доцільність відкрити консульську установу України в Тирасполі.

"Однак хочу підкреслити, що ці питання є предметом обговорення з Кишиневом, в рамках консультацій між профільними відомствами України та Молдови", - підкреслив Дещиця.

Він також зазначив, що Київ як і раніше готовий організувати майданчик для зустрічі лідерів Молдови та Придністров'я.

Дещиця нагадав, що раніше діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Леонід Кожара озвучив запрошення до зустрічі лідерам Молдови та Придністров'я.

"Воно, на жаль, не було підтримано придністровською стороною, яка вважає, що таку зустріч проводити ще передчасно. Це запрошення і далі актуально. Тим більше в ситуації, коли змінився керівник уряду Молдови", - підкреслив дипломат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування