"Батьківщина" пропонує Раді попрацювати наприкінці липня-початку серпня

Вівторок, 9 липня 2013, 12:23

Фракція "Батьківщина" наполягає на проведенні позачергової сесії Верховної Ради наприкінці липня - початку серпня.

Про це журналістам сказав голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передають Українські новини.

Сесію він пропонує провести для прийняття необхідних для підписання угоди про асоціацію з ЄC законів.

"Знаючи, яким чином працює український уряд, я думаю, вони будуть дуже довго розгойдуватися в подачі законопроектів. Саме тому було б правильно провести позачергову сесію наприкінці поточного місяця або на початку серпня", - сказав він.

У такому випадку, на думку Яценюка, у вересні можна було б прийняти ті законодавчі норми, які Кабінет Міністрів ще не підготував, щоб Європейський Союз мав можливість провести моніторинг виконання Україною всіх вимог, і наприкінці вересня - початку жовтня чітко б заявив, чи підпише угода про асоціацію з Україною чи ні.

Яценюк підкреслив, що представники опозиції готові в будь-який день зібрати своїх депутатів для проведення позачергової сесії.

При цьому, за його словами, на даний момент рішення про проведення позачергової сесії залежить повністю від Партії регіонів, і "Батьківщина" сподівається, що ПР все-таки погодиться на проведення такого засідання Ради.

Як повідомлялося, Яценюк називає кінцевим строком, до якого необхідно прийняти законопроекти для виконання вимог Європейського Союзу про підписання угоди про асоціацію, кінець вересня.

Фракція Партії регіонів вважає передчасною ініціативу опозиційних фракцій про проведення позачергової сесії Верховної Ради для розгляду евроінтеграційних законопроектів.

5 липня Верховна Рада сьомого скликання закрила другу сесію.

Третя сесія Ради почне свою роботу 3 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News