Правоохоронці обшукали в Одесі офіс підприємства "регіонала"

Вівторок, 9 липня 2013, 19:14

Співробітники Головного управління Міністерства внутрішніх справ з боротьби з організованою злочинністю 2 липня провели обшуки в офісі компанії "Ростдорстрой", яку пов'язують з депутатом-регіоналом Геннадієм Трухановим.

Про це повідомили в прес-службі відомства, пишуть "Таймер" і "Думская".

Згідно з інформацією, правоохоронці розслідують справу, відкриту за низкою статей КК: ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 366 (службова підробка, що заподіяла тяжкі наслідки).

У відомстві уточнили, що посадових осіб компанії підозрюють в тому, що вони були учасниками організованої злочинної групи, що займалася розкраданням коштів, виділених у 2011-2012 роках на ремонт автодоріг.

Якщо провина посадових осіб буде доведена, то їм загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

Для збору доказової бази, згідно з рішенням Голосіївського суду міста Києва, були проведені обшуки в службових приміщеннях компанії, а також у квартирах осіб, підозрюваних у причетності до даного злочину.

"Компанія "Ростдорстрой", яка впродовж багатьох років отримує значну частину підрядів на ремонт автодоріг в Одесі, області та за її межами, входить до складу інвестиційної групи "РОСТ", - пише "Таймер".

"Власником її вважається відомий бізнесмен Олександр Жуков, який зараз перебуває за межами України. Офіційним директором групи "РОСТ" є депутат одеської міськради Юрій Шумахер. А особою, яка безпосередньо контролює "РОСТ" в Одесі, вважається нардеп Геннадій Труханов, який входить до ради директорів підприємства", - йдеться в матеріалі.

"За офіційними даними, у 2010 році "Ростдорстрой" уклав 113 тисяч тонн асфальтобетону", - пише видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування