У парламенті Ізраїлю вперше підняли палестинський прапор

Четвер, 1 серпня 2013, 08:39

Ізраїльські законодавці вперше дозволили водрузити палестинський прапор поруч із прапором Ізраїлю в Кнесеті.

Про це повідомляє агентство ЕФЕ, передає Інтерфакс-Україна.

"Палестинський прапор уперше був поміщений поруч із ізраїльським прапором у Кнесеті (парламенті)", - заявив представник депутата партії лейбористів Хіліка Бару.

"Тридцять п'ять парламентаріїв і міністри Ізраїлю прийняли палестинську делегацію на чолі із законодавцем Абдаллою Абдаллою, який запросив їх продовжити дискусії у Рамаллах", - додав він.

Прапор був піднятий у парламенті в ході зустрічі офіційної делегації палестинського руху ФАТХ із ізраїльськими депутатами, що представляють лобі "дві держави для двох народів" (співіснування ізраїльського й палестинського держав).

Метою візиту палестинської делегації є проведення мирних переговорів з ізраїльською стороною.

Як відомо, раніше в понеділок мирні переговори між Ізраїлем і Палестиною були продовжені у Вашингтоні після трьох років перерви.

Заява про поновлення переговорів була поширена через кілька годин після того, як Ізраїль пообіцяв звільнити 104 палестинських ув'язнених.

Вийти на волю зможуть засуджені, що потрапили у в'язниці до підписання угод в Осло в 1993 році (двосторонні секретні переговори між ізраїльтянами й палестинцями, у результаті яких Ізраїль погодився вивести свої сили із частин сектору Газа й Західного берега, а також була створена Палестинська національна адміністрація).

Усі вони провели за ґратами як мінімум 20 років, їх звільнення вимагає глава палестинської автономії Махмуд Аббас.

Останні прямі ізраїльсько-палестинські переговори проводилися в 2010 році. Вони зайшли у глухий кут через розбіжності із приводу ізраїльських поселень на Західному березі й у Східному Єрусалимі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування