Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукаш: потрібно відсунути вступ в силу нових правил оцінки нерухомості

Четвер, 1 серпня 2013, 11:01

Глава Міністерства юстиції Олена Лукаш запропонує перенести термін вступу в силу нового порядку оцінки нерухомості для цілей оподаткування, який набрав чинності з 1 серпня.

Про це вона повідомила журналістам перед засіданням Кабміну в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"З 1 серпня набувають чинності нові правила оподаткування. Це дуже серйозна проблема, оскільки на сьогодні в 62 рази менше оцінювачів, ніж було раніше", - зазначила вона.

"І з урахуванням того, що серед громадян затребувані 4 тисячі нотаріальних дій, то, безумовно, така незначна кількість оцінювачів... ускладнить доступ громадян до реєстрації. Сьогодні я буду пропонувати колегам відстрочити або яким-небудь іншим способом вирішити проблему", - сказала міністр.

Лукаш також уточнила необхідність надати можливість всім бажаючим пройти навчання для отримання сертифікату оцінювача нерухомості для цілей оподаткування.

"Я також сьогодні буду пропонувати колегам, щоб ті особи, які сьогодні вже сплатили такі оцінки, а термін їх дії 6 місяців, мали право ними користуватися і сьогодні, і завтра, і протягом усього терміну, на який видано документ", - додала вона.

Як повідомлялося з посиланням на Фонд держмайна, новий порядок оцінки нерухомості для цілей оподаткування, який набирає чинності з 1 серпня, призведе до здешевлення цих послуг у 1,5 рази, а також значно скоротить терміни підготовки звіту про оцінку. Послуга буде надаватися в термін від одного до трьох днів, що в кілька разів швидше, ніж сьогодні.

Відомство додає, що кількість суб'єктів оціночної діяльності, які будуть внесені до Державного реєстру оцінювачів та суб'єктів оціночної діяльності, до вересня збільшиться в 2,2-2,5 рази і складе близько 350-400 суб'єктів.

В даний час, за даними ФДМ, до Держреєстру внесений 161 оцінювач. Іспити на керівника суб'єкта оціночної діяльності здало 285 керівників, а базовий курс навчання пройшли і успішно склали кваліфікаційний іспит 469 особи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...