Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд не дозволив депутатам взяти на поруки "дніпропетровського терориста"

Четвер, 1 серпня 2013, 18:25

Індустріальний районний суд Дніпропетровська не дозволив депутатам Олександрі Кужель і Якову Безбаху взяти на поруки обвинуваченого у скоєнні терактів у Дніпропетровську Льва Просвірніна.

Про це журналістам повідомила адвокат Просвирнина Олена Кирилова, пишуть "Українські новини".

За її словами, депутати були ознайомлені з матеріалами справи і пред'явленим Просвірніному обвинуваченням, після чого прийняли рішення про особисте поручительство.

"У цьому рішенні не було ніякої політики, оскільки вони належать до різних політичних сил. Депутати вирішили відповідно до європейської практики виступити поручителями, та нотаріально оформили всі документи", - сказав адвокат.

За її словами, суд відмовив у задоволенні, аргументувавши тяжкістю пред'явленого обвинувачення.

Кирилова також повідомила, що адвокати клопотали про притягнення до судових засідань додаткових свідків, зокрема 6 свідків у харківському епізоді, оскільки свідками, допитаними судом, були дані суперечливі свідчення.

"Суд погодився, але при цьому зобов'язав забезпечити їх явку захисту. Кримінальним процесуальним кодексом це не те що не передбачено, а й заборонено", - сказала вона.

За словами Кирилової, доставка свідків до суду є прерогативою суду.

Як відомо, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина (в тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані.

Слідчі СБУ розслідували кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу. Всі вибухові пристрої були закладені в бетонні урни.

31 травня керівництво МВС і Генпрокуратури заявило про те, що затримано двоє підозрюваних, які нібито вимагали $4,5 млн, в іншому випадку обіцяли продовжити вчинення вибухів. 1 червня стало відомо, що затримання чотирьох осіб.

Всі вони за рішенням суду арештовані для проведення розслідування. Як пізніше з'ясувалося, один з них - старший викладач кафедри політології Дніпропетровського національного університету Віктор Сукачов, другий - асистент цієї ж кафедри Віталій Федоряк.

Раніше також повідомлялося, що СБУ підозрює заарештованих у справі про організацію вибухів у Дніпропетровську в скоєнні ще трьох терактів в 2011 році в Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування