Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Дніпропетровському терористу" стало зле - він голодує два тижні

Четвер, 1 серпня 2013, 20:09

Обвинувачений у тероризмі Віктор Сукачов з 18 липня продовжує голодування на знак протесту проти порушень під час суду КПК та незаконного тримання під вартою двох інших підсудних – Дмитра Реви та Лева Просвірніна.

Про це повідомив адвокат Сукачова Олександр Шишкін, пише УНІАН.

За його словами, Сукачов лише п’є воду. При цьому адміністрація СІЗО надала в суд довідку про те, що підсудний може брати участь у засіданнях, Шишкін зазначив, що у четвер під час чергового слухання справи в Індустріальному районному суді Дніпропетровська його підзахисному стало зле і довелося викликати "швидку допомогу".

За словами адвоката, у Сукачова медики діагностували зниження тиску.

Йому ввели необхідну ін’єкцію і судові слухання продовжилися. Шишкін наголосив, що стурбований станом здоров’я свого підзахисного.

Як відомо, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина (в тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані.

Слідчі СБУ розслідували кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу. Всі вибухові пристрої були закладені в бетонні урни.

31 травня керівництво МВС і Генпрокуратури заявило про те, що затримано двоє підозрюваних, які нібито вимагали $4,5 млн, в іншому випадку обіцяли продовжити вчинення вибухів. 1 червня стало відомо, що затримання чотирьох осіб.

Всі вони за рішенням суду арештовані для проведення розслідування. Як пізніше з'ясувалося, один з них - старший викладач кафедри політології Дніпропетровського національного університету Віктор Сукачов, другий - асистент цієї ж кафедри Віталій Федоряк.

Раніше також повідомлялося, що СБУ підозрює заарештованих у справі про організацію вибухів у Дніпропетровську в скоєнні ще трьох терактів в 2011 році в Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування