Росспоживнагляд проінспектує українські заводи Roshen

П'ятниця, 16 серпня 2013, 11:52

Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що українська кондитерська продукція корпорації Roshen зможе повернутися на ринок РФ після інспекції заводів і проходження процедури допуску.

Про це він сказав журналістам у п'ятницю після переговорів у Москві з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми обстежуємо всі українські заводи, їх чотири або п'ять. Після цього почнемо повернення на російський ринок", - сказав він.

Онищенко заявив, що повернення продукції Roshen відбуватиметься так само, як свого часу було з українським сиром.

"Контроль за кожною партією і потім допуск на російський цивільний оборот", - повідомив керівник Росспоживнагляду.

Росспоживнагляд ввів заборону на постачання кондитерської продукції Roshen через порушення законодавства у сфері захисту прав споживачів.

"Зараз м'яч на стороні України", - сказав Онищенко.

Як відомо, у середу Федерація роботодавців України заявила, що проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися наприкінці липня, а з 14 серпня Росія заблокувала український експорт.

Голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що труднощі з проходженням українськими товарами російської митниці де в чому викликані просто бюрократією, оскільки Україна не є членом Митного союзу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування