Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правові підстави для лікування Тимошенко за кордоном можна створити - Лутковська

Понеділок, 19 серпня 2013, 14:25

Для того, щоб відправити екс-прем'єра Юлію Тимошенко на лікування за кордон, має бути ратифікована міждержавна угода між Україною і Німеччиною.

Про це сказала омбулсмен Валерія Лутковська в інтерв'ю "Вестям".

Відповідаючи на питання про те, чи можливо створити правові підстави для відправки Тимошенко на лікування за кордон, Лутковська сказала: "Можливо".

"Але має бути міждержавна угода між Україною і Німеччиною. Швидше за все така угода має бути ратифікована в обох парламентах", - сказала вона.

"Але будь-яка угода не може укладатися щодо однієї людини, а не кола осіб. Тобто, наприклад, інша держава має бути готова прийняти до себе на тих же підставах і решти ув'язнених, які потребують такого лікування", - додала Лутковська.

Відповідаючи на запитання, наскільки ймовірно, що Тимошенко відправлять на лікування в німецьку клініку, вона сказала: "Реально це чи ні - не знаю".

"Але правових підстав немає. Якщо Тимошенко справді потребує того, щоб її прооперували, а в Україні немає відповідної апаратури, то, можливо, треба доставити апаратуру з "Шаріте", щоб її прооперували в Україні", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування