Європа стурбована, що Росія погрожує Україні

Понеділок, 19 серпня 2013, 19:57

Комітет Європарламенту з питань закордонних справ 28 серпня проведе екстрене засідання у зв'язку з ситуацією в Єгипті та Україні.

Ініціатором позачергового засідання став глава комітету Елмар Брок, який у зв'язку з недавніми подіями пропонує обговорити питання, як Євросоюз має реагувати на розвиток подій у цих країнах.

"Ми також повинні оцінити політичні наслідки недавніх погроз з боку Росії, які можуть обмежити торгівлю з Україною у разі підписання країною Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС. Це - серйозний розвиток, яке може кинути тінь на майбутній саміт у Вільнюсі", - вважає Брок.

Говорячи про ситуацію в Єгипті, глава комітету висловив упевненість, що Європейський парламент "не може просто стояти і дивитися, як день від дня ситуація у Єгипті погіршується".

"ЄС повинен спробувати і сприяти знаходженню політичного вирішення кризи, яка має охоплювати всіх і яке повинно привести не тільки до нових вільних і справедливих виборів, а й до конституційної реформи, яка поважає і гарантує права всіх складових єгипетського суспільства", - упевнений європейський політик.

Як відомо, радник президента РФ Сергій Глазьєв повідомив, що в разі підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС митне адміністрування з боку Росії може бути посилене.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News