Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича пропонують ліквідувати 122 прокуратури

П'ятниця, 2 серпня 2013, 08:39

Реформування прокуратури передбачає повне скасування загального нагляду, ліквідацію 122 прокуратур і скорочення повноважень, що залишилися прокуратур.

Про це в інтерв'ю Комерсант-Україна розповів радник президента Андрій Портнов, що курирує розробку закону про прокуратуру в АП.

"Ліквідуються 122 спецпрокуратури — будуть розформовані всі військові, екологічні, транспортні прокуратури", - заявив Портнов.

"Справа в тому, що після ліквідації загального нагляду й скорочення функції представництва держави в судах вони втрачають практично всі свої функції й повноваження. Вводиться уніфікована трирівнева система прокуратури — будуть місцеві прокуратури (аналог районних), регіональні (аналог Кримської республіканської, обласних, Київської й Севастопольської міських прокуратур) і Генеральна прокуратура", - пояснив він.

"Це означає, що міські прокуратури в обласних центрах також ліквідуються",- додав Портнов.

Відповідаючи на запитання про скорочення штату, Портнов сказав:

"Впевнений, що генпрокурор знайде правильне і мудре вирішення питання про те, як провести оптимізацію й передислокувати сили, які залишаться після ліквідації загального нагляду, в інші інтелектуальні сфери в рамках повноважень прокуратури".

"Ми виходимо з того, що повинен з'явитися прокурор, менш завантажений якимись непотрібними функціями, який зможе зосередитися на практиці кримінального процесу, заглибитися в неї й серйозніше підійти до процесуального керування слідством. У результаті ми повинні одержати більш якісне розкриття злочинів", - впевнений він. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування