Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Amnesty International просить Францію не видавати Аблязова

П'ятниця, 2 серпня 2013, 09:21

Організація Amnesty International закликає владу Франції не екстрадувати заарештованого Мухтара Аблязова в країну, яка може повернути його в Казахстан.

Там, на думку правозахисників, колишнього банкіра чекають тортури, йдеться у заяві організації, повідомляє УНІАН.

"Влада Франції має гарантувати Аблязову ретельний і об'єктивний процес екстрадиції. Він не повинен бути висланий в країну, яка може повернути його до Казахстану, де його можуть чекати тортури і несправедливий суд", - йдеться в заяві організації.

Екс-голова ради директорів БТА Банку, громадянин Казахстану Аблязов був затриманий 31 липня у Франції поблизу міста Канн. Ордер на його арешт був санкціонований україною.

Суд Екс-ан-Провансу в даний час вирішує питання про його екстрадицію. Видачі банкіра-втікача вимагають Казахстан, РФ і Україна.

При цьому угоди про екстрадицію між Казахстаном і Францією немає, екстрадиція до Росії можлива, однак тут існують деякі обмеження, у зв'язку з чим у першу чергу розглядається можливість видачі Аблязова на Україну.

Казахстан вимагає екстрадиції Аблязова, який отримав притулок у Великобританії, звинувачуючи його у фінансових порушеннях на загальну суму понад 6 мільярдів доларів.

За даними генпрокуратури Казахстану, діяльність Аблязова і його спільників також є "предметом кримінального розслідування правоохоронних органів Кіпру, Угорщини та Латвії, уповноваженими органами Ірландії та Фінляндії проводяться перевірки діяльності афілійованих з Аблязовим компаній".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування