Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича впевнені, що закон про прокуратуру опозиція не підтримає

П'ятниця, 2 серпня 2013, 10:54

Законопроект про прокуратуру буде спрямований у Венеціанську комісію в п'ятницю.

Про це в інтерв'ю Комерсант-Україна розповів радник президента Андрій Портнов, що курирує розробку закону про прокуратуру в АП.

"У п'ятницю, 2 серпня, ми направляємо його (законопроект) у Венеціанську комісію, щоб одержати оцінку експертів ВК і Ради Європи ", - сказав він.

"Ми розраховуємо, що ВК у вересні зробить свій висновок. Ми очікуємо конструктивних пропозицій і зауважень європейських експертів, на основі яких документ буде відкорегований. На це нам буде потрібно ще близько тижня, після чого законопроект потрапить у парламент, суб'єктом законодавчої ініціативи буде президент", - розповів Портнов.

"І якщо на початку жовтня Верховній раді вдасться прийняти документ у першому читанні, то до кінця жовтня його необхідно буде прийняти в цілому, щоб розраховувати на його підписання вже в листопаді", - впевнений він. 

Відповідаючи на запитання про те, наскільки реальні шанси, що закон пройде Верховну Раду, він сказав:

"Я не хочу говорити як політик. Але ви ж розумієте, що якби ми не збиралися приймати закон і боротися за його прийняття, ми б могли зробити ідеальний, суперєвропейський закон, який не викликав би жодного заперечення в Страсбурзі, пройшли б ВК із захопленим висновком, подали б його в Раду й одержали 225 голосів", - сказав він.

"І ми змогли б розвести руками й потім розповідати в Європі — ви ж бачите, ми намагалися, але не вийшло", - сказав він.

"І, до речі, ми впевнені, що опозиція не проголосує за президентський закон " Про прокуратуру", яким би він не був, тому що опозиція не голосувала за жоден із законів, по яких ми одержали позитивні висновки ВК і європейських інститутів, включаючи КПК і закон про адвокатуру", - додав Портнов.

"І ми б могли показувати — дивіться, опозиція не проголосувала за гарний закон про прокуратуру. Але в нас інше завдання — ми дійсно хочемо, щоб цей закон був прийнятий. Тому ми будемо проводити консультації з нашими партнерами із шановної фракції Компартії й, звичайно, з Партією регіонів. І ми будемо намагатися, щоб закон " Про прокуратуру" був підтриманий як мінімум голосами цих двох фракцій", - пояснив Портнов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування