Лутковська каже, що Тимошенко і тут отримує все потрібне лікування

П'ятниця, 2 серпня 2013, 11:50

Уповноважена з прав людини Валерія Лутковська наполягає, що правових підстав для лікування засудженої Юлії Тимошенко за кордоном немає.

Про це вона заявила в інтерв’ю "Радіо Свобода" у відповідь на запитання, чи готова омбудсмен запропонувати якийсь правовий шлях до цього.

"Якщо мова йде про лікування закордоном, то на сьогоднішній день правових підстав для того, щоб будь-яка особа, яка є засуджена в Україні і хоче лікуватися за кордоном, то таких правових підстав для цього немає", - сказала Лутковська.

"Більше того, до такого ж самого висновку дійшли і юристи з юридичної академії в місті Харкові імені Ярослава Мудрого. Власне, тут просто немає про що говорити", - додала вона.
 
На запитання, чи не варто шукати такий правовий шлях, враховуючи значну міжнародну реакцію, омбудсмен відповіла: "Можливо, і варто шукати. На сьогоднішній день його не існує".

Лутковська також зазначила, що Тимошенко отримує повноцінне лікування в Україні: "На сьогоднішній день ця особа отримує лікування у повному обсязі. Наскільки я розумію".

Уповноважена Верховної Ради з прав людини також не захотіла коментувати звернення захисту Тимошенко до Верховного Суду з проханням скасувати її вирок у справі "газових угод" на підставі рішення Європейського суду з прав людини у справі "Тимошенко проти України", який визнав незаконним взяття екс-прем’єрки під варту.

"Це не моє питання – бачити взагалі подальші дії стосовно таких подій. Стосовно звернення до ВСУ, то будь-яка особа може подати таке звернення. Ніхто не обмежений у таких питаннях", - сказала Лутковська.
 
"Яким чином розглядати у подальшому цю справу чи не розглядати, відмовити у розгляді – це питання виключно до ВСУ. І не моя компетенція у даному випадку розглядати це питання", - наголосила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування