Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Femen має намір взятися за СБУ і міліцію

П'ятниця, 2 серпня 2013, 13:20

Рух Femen має намір змінити пріоритети своєї діяльності в Україні, сконцентрувавшись на пікетуванні силових структур.

Про це заявила лідер Femen Ганна Гуцол в інтерв'ю журналу "Кореспондент".

Активістка розповіла про події, що сталися під час святкування річниці Київської Русі, коли її побили в під'їзді власного будинку.

"За нами з понеділка (22 липня) велося стеження. Займаючись небезпечною громадською діяльністю, ми добре знаємо, як виглядають співробітники спецслужб: чоловіки середньої статури, в джинсах, затягнутих високо на талії шкіряним ременем, постійно розмовляють по телефону", - розповіла вона.

"Таких от чоловіків, які ходили групами по два-три людини і стежили за пересуваннями членів Femen, ми бачили постійно за тиждень до приїзду Гундяєва (патріарха Московської церкви Кирила)", - заявила Гуцол.

Лідер Femen також відповіла, чи звертається за допомогою до міліції: "Ой, ну що ви - в Україні ніколи не звертаємося".

"А от у Франції інша справа. Коли нам погрожують радикальні нацисти, французька поліція в рамках запобігання бійок оточує весь квартал у Парижі, в якому знаходиться офіс Femen. А тут сподіватися на подібні дії смішно. Міліція не здатна навіть знайти ноутбук і мою собаку", - розповіла вона.

При цьому Гуцол впевнена, що під час візиту Путіна "працювали" російські, а не українські спецслужби.

"Чотири роки тому до мене приходили СБУшники, погрожували. Але наші завжди тільки погрожують - не виконують. Ніколи до нас (в Україні) не застосовували фізичну розправу - були лише конфлікти з міліцією під час затримання", - уточнила вона.

"Нам зараз доведеться поміняти пріоритети. Потрібно серйозно взятися за начальника СБУ, за главу МВС Віталія Захарченко. Я вважаю, що їх взагалі потрібно віддати під трибунал. Це ж був якийсь нонсенс: під час так званого святкування хрещення на території України діяли російські спецслужби", - підкреслила Гуцол.

"Ви розумієте, що Київ на час приїзду Гундяєва і Путіна був відданий на відкуп ФСБ Росії? ФСБ заправляла співробітниками СБУ та МВС. В Оболонському відділенні міліції, де сиділи затримані "феменістки", перебували феесбешники. Суд над ними закінчився точно в той час, коли Гундяєв поїхав з Києва", - зазначила активістка.

"Примітно, що на суді був присутній чоловік, який віддавав накази міліціонерам і розмовляв з російським акцентом. По завершенні засідання він наказав присутнім там міліціонерам розійтися, сів у машину з російськими номерами і поїхав", - заявила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування