У Херсоні росіяни зажадали зняти герб і прапор України із теплоходу

Понеділок, 26 серпня 2013, 11:29

У Херсоні росіяни вимагали зняти українську державну символіку із пасажирського теплоходу.

Про це повідомила на своїй сторінці у мережі Facebook глава Асоціації сільських, селищних рад Херсонської області Наталія Возаловська.

"На пасажирський теплохід "Арарат", капітаном якого є Колесник Сергій Михайлович, разом з відпочиваючими піднялися і троє гостей з сусідньої Росії, і зразу ж підійшли до матроса Івана Сироти з претензіями", - пише вона.

"Гостям не сподобалося, що на теплоході були наклеєні плакати з тризубом (малий Герб України), прапор України, та ще з виборів висіла символіка партії "Свобода"(прапорець та календар з портретом О.Тягнибока). Гості верещали:- "Снімітє ето нємєдленно! Ето разжіганіє вражди между народамі", - уточнює Возаловська.

У Херсоні росіяни вимагали зняти герб і прапор України із теплоходу
У Херсоні росіяни вимагали зняти герб і прапор України із теплоходу

"Матрос пояснив, що це не "бєзобразіє", а символіка України, затверджена Конституцією держави. А стосовно "бандєрщіни", то партія Свобода є парламентською партією, як і Партія Регіонів, символіка якої наклеєна, навішана, начеплена всюди", - зазначає автор.

Перед тим, як покинути теплохід , гості грізно попередили: "У нас вєздє связі, завтра ви уже нє работаєтє!".

На пасажирський теплохід Арарат поскаржилися росіяни за герб і прапор
На пасажирський теплохід "Арарат" поскаржилися росіяни за герб і прапор

"Наступного дня на теплохід прибіг заступник начальника адміністрації портів Донець Анатолій Іванович і почав з криком зривати символіку зі стін, засовуючи все в кишені, мовляв, це "улікі". Анатолій Іванович потрясав якимось папірцем, чи то з міськради, чи то роздруківку статті з Інтернету про незадоволення росіян - за криком було не зрозуміло", - пише Возаловська.

"Тут має висіти портрет Леніна! А ти, Іван Іванович, навіщо хрестик напялив? Ти що в Бога віруєш? Все, негайно пишіть заяви на звільнення за власним бажанням!", - цитує вона заступника начальника адміністрації портів.

"Наступного дня команді заборонили виходити в рейс, але після аргументованих і переконливих заперечень капітана, який працює в херсонському річковому порту вже 43 роки, теплохід все ж таки випустили в рейс і змінили гнів на милість, наказали писати заяви на звільнення за власним бажанням ...але без дати", - підсумувала Возаловська. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування