"Неугодні журналісти" з УНІАНу кажуть, що їх переслідують за критику

Середа, 28 серпня 2013, 17:25

Співробітників інформаційної агенції УНІАН, які раніше виступали проти цензури керівництва, розцінюють рішення про переміщення їх до іншого відділу як переслідування за критику і громадянську позицію.

Про це йдеться в заяві журналістів, яке розмістила на своїй сторінці у Facebook журналістка Валентина Романенко.

"Розцінюємо рішення адміністрації як спрямоване на переслідування за критику і громадянську позицію, а також на встановлення тотальної цензури на сайті УНІАН", - йдеться в заяві.

Журналісти нагадали, що у середу вранці редакторам сайту УНІАН Волинському Олександру, Жаловазі Любові,Романенко Валентині і Романюку Роману заблокували доступ до робочих місць.

 

"Усім їм та завідувачці відділом економіки Майданович Тетяні було оголошено наказ про переміщення у новостворений Відділ телевізійного моніторингу", - йдеться в заяві.

За словами журналістів, адміністрація УНІАН мотивує рішення "виробничою необхідністю" і керується при цьому частиною 2 статті 32 КЗпПУ.

"Ми ж вважаємо, це банальною помстою за цензурний і "ведмежий" скандали, а також бажанням відсторонити від формування контенту сайту УНІАН людей, які в роботі керуються професійними стандартами, а не політичною доцільністю і лояльністю до керівництва", - йдеться в заяві.

"Декларації адміністрації про доцільність нового підрозділу є фіктивними хоча б тому, що в УНІАН вже є окремий відділ моніторингу з багаторічним досвідом ефективної роботи", - наголосили журналісти.

Під заявою підписалися Волинський Олександр, Жаловага Любов, Майданович Тетяна, Романенко Валентина та Романюк Роман.

В середу стало відомо про те, що співробітників УНІАН, які раніше виступали проти цензури керівництва, намагаються "перемістити" до іншого відділу.

26 жовтня 2012 року п'ятеро редакторів сайту УНІАН заявили про цензуру з боку Осадчого. Приводом до цього стало те, що гендиректор оштрафував двох редакторів сайту на 200 гривень кожну за оприлюнення на сайті новини під заголовком "На Банковій - пікет: Януковичу принесли черевик з ялинкою". Штрафам, за словами співробітників, передувало розпорядження зняти новину із сайту.

Пізніше Осадчий заперечив звинувачення співробітників агентства у цензурі, втім, не прокоментувавши їх по суті.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News