У Грузії вважають, що в конфлікті з Росією 2008 року діяли невірно

Неділя, 4 серпня 2013, 12:09

Росія готова відновити дипломатичні відносини з Грузією за умови, що грузинська сторона визнає факт того, що сталося в серпні 2008 року.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю телеканалу "Russia Today", передає "Інтерфакс".

"Я нагадаю, що Російська Федерація не розривала дипломатичних відносин з Грузією. Ми готові до їх відновлення за певних умов, а вони прості - визнання того факту, що сталося. Можливо, це буде йти набагато більш таким акуратним, складним шляхом... Але я упевнений, що повернення до попереднього не буде", - заявив Медведєв.

Прем'єр РФ додав, що так "найбільш сумна сторінка в наших відносинах останніх років буде перегорнута і піде разом із зникненням з політичної арени Саакашвілі (президент Грузії Михайло Саакашвілі) і деяких інших людей, які причетні до прийняття цього злочинного рішення".

За словами Медведєва, зараз дещо інша ситуація, і нове політичне керівництво Грузії займає набагато більш прагматичну позицію. "Ми цьому раді", - зазначив він.

Медведєв висловив упевненість в тому, що відносини між країнами будуть відновлені.

У той же час, спеціальний представник прем'єр-міністра Грузії з питань відносин з Росією Зураб Абашидзе заявив журналістам, що в 2008 році з боку Грузії були допущені драматичні помилки.

"Наша позиція така, що в 2008 році ми стали жертвами агресії, але, на жаль, в ті дні і з нашого боку були зроблені невірні кроки і допущені драматичні помилки", - сказав Абашидзе.

За його словами, найважчим підсумком серпневих подій є "правове визнання Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії, виправлення чого, напевно, вимагатиме багатьох зусиль і часу".

"Ми і зараз не чекаємо, що позиція Росії зміниться на 180 градусів, але, думаю, маленькими кроками зможемо просунутися вперед, іншого шляху і альтернативи немає", - сказав Абашидзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News