Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Донецькі" заборгували будівельникам із Західної України за "Євро"

Понеділок, 5 серпня 2013, 11:16

Підприємці Львівської та Івано-Франківської областей налаштовані пікетувати аеропорт "Львів", вимагаючи від донецького генпідрядника розрахунку за роботу при його будівництві.

Про це повідомляє DW.

З часу проведення Чемпіонату Європи з футболу минуло більше року, а приватні підприємці, субпідрядники будівництва нового аеропорту у Львові, досі не можуть отримати зароблених грошей.

Генпідрядник "Донецька будівельна компанія", яку свого часу без тендеру визначила держава для будівництва аеропорту, заборгував виконавцям та постачальникам західного регіону близько 5 мільйонів гривень. Саме таку суму вказують у спільній заяві низка львівських підприємців.

Загалом вісім фірм чекають грошей за надані послуги, каже бізнесмен Михайло Михальський. Зокрема його компанії, яка допомагала у перевезенні сипучих будівельних матеріалів, надаючи в оренду самоскиди, генпідрядник заборгував понад 700 тисяч гривень, уточнює директор.

Є фірми, заборгованість перед якими сягає й до 1,5 мільйона гривень, як то перед "Прикарпатбудтранс".

"У нас є гарантійні листи генпідрядника, але віддавати кошти ніхто не поспішає", - обурюється Михальський.

"На звернення ми отримуємо лише відписки, що держава не розраховується з генпідрядником, тому і для нас немає грошей, але чи це так – невідомо", - додає він.

Зрештою, каже бізнесмен, генпідрядник далеко не бідна компанія, яка при бажанні може виконати взяті зобов’язання.

"А для наших підприємств – це життєво необхідні кошти, бо це зарплати працівників", - додає Михальський.

У своєму зверненні підприємці заявляють, що готові вдатися до акції протесту, аби привернути увагу влади до проблеми. Зокрема працівники фірм готують пікет аеропорту.

Листи-звернення скеровано до президента, уряду і навіть до комітету UEFA. Якщо результату не буде, то доведеться йти судовим шляхом, не виключає Михальський.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування