Чоловік "жартом" про мінування заробив 2 роки в’язниці

Понеділок, 5 серпня 2013, 13:51

Судакський міський суд засудив до 2 років позбавлення волі громадянина України за неправдиве повідомлення про замінування громадського об’єкту та крадіжку.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

У березні цього року близько 21:00 на телефон чергової частини Судакського міськвідділу ГУ ДСНС у Криму надійшов анонімний дзвінок від чоловіка, який повідомив про закладений вибуховий пристрій на автостанції Судака.

До вказаного об’єкту одразу виїхали оперативні групи та представники правоохоронних органів. Задля безпеки громадян було евакуйовано, а рух транспорту обмежено.

Під час ретельного огляду території та приміщень автостанції вибухонебезпечних предметів виявлено не було.

Співробітники СБУ швидко встановили правопорушника та місце його перебування. Зловмисником виявився раніше не судимий 35-річний житель Херсонської області, який був затриманий за місцем свого тимчасового проживання у Криму.

Поблизу Судака чоловік, який приїхав на заробітки, зняв кімнату в місцевої мешканки, у якої згодом вкрав мобільний телефон, – а за тиждень зателефонував з нього до чергової частини та повідомив про нібито замінування автостанції.

Свій вчинок чоловік пояснив тим, що того дня він посварився з дружиною, а після сварки, у стані сильного алкогольного сп'яніння, здійснив анонімний дзвінок.

Мешканця Херсонщини визнано винним за ч.1 ст.185 (крадіжка) та ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів) Кримінального кодексу України.

Вирок набув законної сили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування