Адвокат сина Джемілєва просить не етапувати підзахисного до Києва

Понеділок, 5 серпня 2013, 22:53

Адвокат сина голови Меджлісу Мустафи Джемілєва - Хайсера, який підозрюється в убивстві, подав апеляцію на рішення Київського райсуду Сімферополя про етапування свого підзахисного до Києва для проведення судмедекспертизи.

На думку захисника Олександра Лісового, таке етапування потенційно може бути небезпечним для психічного здоров'я Хайсера Джемілєва й може призвести до тяжких наслідків, повідомляє сайт Меджлісу кримськотатарського народу.

"Відсутність під час тривалого етапування необхідного спеціального психіатричного спостереження може завдати значної, зокрема й незворотної шкоди психічному здоров'ю підозрюваного", - зазначив він.

При цьому Лісовий наголосив, що наразі в установах Держпенітенціарної служби відсутнє нормативне регулювання і спеціальні умови для етапування з Сімферополя до Києва осіб, психічне здоров'я яких ставиться під сумнів.

Зважаючи на це, адвокат вважає, що психолого-психіатричну та наркологічну експертизи можуть здійснити підозрюваному без етапування, тобто в умовах "Клінічної психіатричної лікарні №1" у Сімферополі, зокрема, за участю експертів Українського науково-дослідного інституту соціальної та судової психіатрії та наркології МОЗ, яких для цього можуть відправити у відрядження до Сімферополя.

Як відомо, 27 травня на офіційному сайті меджлісу кримськотатарського народу з'явилося повідомлення про те, що молодший син Мустафи Джемілєва Хайсер у Бахчисараї унаслідок необережного поводження із зареєстрованою зброєю вбив Февзі Едемова.

28 травня Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу Хайсеру Джемілєву у вигляді утримання під вартою терміном на 60 днів до 25 липня і визначив низку експертиз, зокрема психолого-психіатричну та наркологічну.

В інтерв'ю ЗМІ Мустафа Джемілєв підтвердив, що його син Хайсер страждав на психічний розлад і мав схильність до суїциду.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News