Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Гройсмана спробує довести його невинуватість у "порносправі"

Вівторок, 6 серпня 2013, 15:52

7 серпня о 10:00 у міському суді Вінниці відбудеться засідання у "порносправі" правозахисника Дмитра Гройсмана, який помер напередодні.

Його однодумці повідомляють, що прокуратура спробує закрити справу у зв'язку зі смертю обвинувачуваного, але адвокат Гройсмана хоче "довести справу Дмитра до кінця".

Восени 2010 року у відношенні вінницького правозахисника порушили кримінальну справу за статтями "Наруга над державними символами України" і "Поширення порнографії".

Гройсману інкримінували "публікацію в його Livejournal зображення статуетки чоловіка з ерегованим фалосом, що лежать на Конституції України (це була ілюстрація до його статті про те, як небезпечні законодавчі ініціативи можуть грубо зневажати конституційні права людини), а також посилання на нецензурний ролик про російських політиків і суспільних діячів Віктора Шендеровича та Едуарда Лімонова", нагадують друзі правозахисника.

За висунутими обвинуваченнями йому загрожувало до 7 років в'язниці.

"Завтра Прокуратура спробує закрити справу у зв'язку зі смертю обвинувачуваного. Але судовий процес дійшов до фінального етапу, пройшла дебатна частина, і завтра мало пролунати фінальне слово Дмитра Гройсмана, і суддя мав оголосити вердикт. У Дмитра є адвокат, які представляє його на суді", - говориться в повідомленні.

Його соратники вважають, що з участю журналістів у представників Гройсмана "буде набагато більше шансів довести справу Дмитра до кінця".

"Сам Дмитро не раз говорив, що справа сфальсифікована, і у відкритий доступ наводилися очевидні факти. Але той факт, що справа взагалі була заведена по такій статті, з такими обвинуваченнями, уже свідчить про те, що це стосується кожного з нас", - говориться в листі.

"Група активістів збирається їхати у Вінницю", - додають його автори й запрошують представників ЗМІ висвітлити хід судового засідання.

Як відомо, 5 серпня правозахисника Дмитра Гройсмана не стало через хворобу серця. Йому був 41 рік. Він був відомий своїми голосними викриттями корумпованих українських суддів, прокурорів і міліціонерів, багато років захищав біженців і не лише.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування